Aurassa kauniit koskimiljööt ja rauhalliset maalaismaisemat ympäröivät vireää kuntakeskusta.

auraKunnan tunnus Aurajoki, virtaa kauniina ja leveänä Auran halki. Aurassa yhdistyvät vilkas taajama ja rauhallinen Aurajoen kansallismaisema. Keskustan uudenaikaisissa liiketiloissa kauppiaat tarjoavat asiakkailleen monenmoista ostettavaa niin rakennustarvikkeista sisustustuotteisiin. Kauppakassiin saat tuoreita maistuvia oman kylän tuotteita leipomosta, lihakaupasta ja jäätelötehtaasta. Ja kun kaipaat hemmottelua ja hoitoja niin ammattitaitoiset hyvinvointialan yrittäjät ovat sinua varten. Talvi-iltoinaAuran Nuortentalolla on mukava pyörähdellä nimekkäitten artistien tahdissa. Aura sijaitsee erittäin hyvien liikenneväylien varrella ja Auran portin huoltoasemat moni puolisine palveluineen auttavat ja ravitsevat matkailijaa.

Muutaman askeleen päässä keskustan vilkkaudesta pääset ympäristöön, jossa Aurajoen kansallismaisemassa mutkitteleva tie kulkee halki vanhojen asutusalueiden ja kylien tarjoten matkailijalle huikeita maisemia ja välähdyksiä menneiltä ajoilta. Valtakunnallisesti arvokasta Aurajokilaakson maisema-aluetta halkoo Varkaantienä tunnettu keskiaikainen tieyhteys, mikä kulkee Turun vanhalta Suurtorilta, Auran ja Pöytyän kautta Oripäähän.

Aurajoen maisematie on mielikuvitusta herättävä. Tarunhohtoa luovat kertomukset maantierosvoista, kuninkaista ja rikkaista kauppiaista. Aurassa kannattaa varata hetki aikaa ja nauttia Hyppöistenkosken luontopolusta ja Kuuskosken maisemista. Auraan voit tutustua myös käymällävirtualimuseossa osoitteessa www. toivoanttila.fi. Taiteilija Toivo Anttila on tallentanut kuviinsa Auran ja lähiseudun tärkeää kulttuuriaineistoa ja paikallishistoriaa.