Marttilassa menneisyys kohtaa nykypäivän ja tulevaisuuden mitä ihastuttavimmalla tavalla.

marttilaHämeen Härkätie mutkittelee maalaismaisemassa saatellen matkailijan vieraaksemme Marttilaan. Samaa tietä käyttivät aikoinaan niin kauppiaat, kuninkaat kuin viikingit yli tuhat vuotta sitten. Keskiajalla Hämeen Härkätie yhdisti valtakunnan kaksi tärkeää linnaa, Turun ja Hämeen linnat. Härkätie on liittänyt toisiinsa myös kirkkoja. Tietä pitkin kulki aikoinaan niin kirkonmiehiä kuin pyhiinvaeltajiakin. Härkätie oli osa Espanjan Santiago de Compostelaan johtanutta Pyhän Jaakon pyhiinvaellusreittiä.

Tässä ajassa kylän raitilla tapaat ihmisiä, jotka ovat menettäneet sydämensä Marttilalle. Puhdas luonto, kauniit jokilaaksomaisemat ja mainiot puitteet luonto- ja elämysmatkailuun tarjoavat matkailijalle rauhallisen ja monipuolisen ympäristön liikkua. Marttilassa voit meloa kauniilla Paimionjoella, retkillä Marttilan korven eräreitistössä, tutustua Natura 2000 ohjelmaan kuuluvaan Karhunperänrahkan kohosuoalueeseen, ratsastaa ja pelata frisbeegolfia. Lounas- ja kahvipaikat virkistävät ja ravitsevat matkailijaa.

Hämeen Härkätie kuljettaa matkailija juurevaan kulttuuriin. Taiteilija Arto Ali-Eskolan taideteokset Härkätien Varrella kertovat oman tarinansa eletystä elämästä.Marttilan pääkirjasto toimii vilkkaana kulttuurin kehtona, jossa vierailee eri alojen esittäviä taiteilijoita.

Marttila tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet liikuntaan, luonnossa liikkumiseen ja juurevaan kulttuuriin tutustumiseen.