Oripäässä voit kiivetä Harjun harjalta Aurajoen alkulähteille

oripaaOripää on Auranmaan pieni ponteva kunta, joka tarjoaa elämyksiä luonnon ja tapahtumien parissa. Lapinlumo on koettavissa Harjureitin lakeuksilla, jossa matkailija pääsee tutustumaan jääkauden synnyttämiin harjuihin, pohjavesialueen kirkkaisiin lähteisiin. Pohjavesialueelta pulppuava kirkas ja puhdas vesi on on elämän eliksiiri monelle lähialueen kunnan asukkaalle. Aurajoen kerrotaan saaneen alkunsa, kun Jättiläinen kynti härjillä, jotka kiiliäisen pistöstä pillastuivat ja karkasivat kohti etelää aura perässään. Härkien kyntämässä vaossa alkoi virrata Aurajoki.

Oripään oivallisten retkeilymahdollisuuksien, luonnon nähtävyyksien ja “lapin lumon” lisäksi Oripäässä voit aistia tuulahduksen Iltaliaa. Taiteilija Viljo Syrjämän rakentama ateljeekoti Villa Ville esikuvana oli italialainen San Marcon luostari.  Nykyään Syrjämän ateljeekoti on ainutlaatuinen museo pilareineen, maalauksineen ja holvikaarineen.

Retkeilyn ja kulttuurin kokemisen välissä on hyvä hengähtää ja istahtaa paikkakuntalaisten olohuoneeseen Oripään Shellille, joka tarjoaa kahvia ja pientä purtavaa. Oripäässä on Turun lentokerho ry:n ylläpitämä lentokenttä, jossa kesäisin on vilkasta purje- ja moottorilentotoimintaa. Lentokentän alue soveltuu erinomaisesti myös suurten yleisötapahtumien järjestämiseen, ja siellä onkin pidetty useita OKRA-maatalousnäyttelyitä, lentonäytöksiä ja vanhoillislestadiolaisten suviseurat. Suomen suurin maatalousnäyttely OKRA kerää näytteilleasettajia ja -vieraita ammattiryhmänsä joka saralta ulkomaita myöden.