Pöytyällä matkailija kohtaa lumoavan luonnon ja sen aidot maut

poytyaPöytyän rauhallinen luonto kutsuu luokseen niin patikoijaa, melojaa kuin satunnaista kulkijaakin. Aktiiviloma tai kauniista maisemista ja pikkuteistä ajan kanssa nauttiminen onnistuvat kaikkina vuodenaikoina.

Kuhankuonon retkeilyreitistö käsittää lähes parisataa kilometriä merkittyjä polkuja kattaen Pöytyän luonnon helmet Kurjenrahkan kansallispuiston ja Vaskijärven luonnonpuiston. Alueella on peräti 11 järveä pienestä metsäjärvestä laajana ulappana avautuvaan Pyhäjärveen. Vesillä on mainiot mahdollisuudet liikkumiseen, uimiseen ja kalastukseen. Reitistöä täydentää Pöytyän Yläneellä sijaitseva luontotiedon keskus Luontokapinetti, jonka näyttelyyn on mahdutettu koko maailmankaikkeus.

Vieraillessaan Pöytyällä matkailijan kannattaa suunnata kulkunsa tutustuen paikallisten lähiruokatuottajien tiloihin ja tuotteisiin. Tuoreita raaka-aineita ja makuelämyksiä voit maistella kaikilla aisteilla vilkkaina toripäivinä. Pöytyän kolme toria ovat eläviä ympäri vuoden. Pöytyän museot ja kesateatteritarjonta tarjoavat elämyksiä kulttuurin nälkäisille.